Vége a blokádnak, a TEK feloldotta a budapesti korlátozásokat

Netanjahu hazament, most már a budapestiek is szabadon közlekedhetnek.

MN
2017. 07. 20. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) csütörtökön 15 órakor feloldott minden olyan személy- és létesítménybiztonsági intézkedést, amelyet Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök biztonsága érdekében vezetett be Budapest bizonyos részein – közölte a központ az MTI-vel.

A TEK a közleményben köszönetet mondott a közlekedőknek az együttműködésért és a türelemért, amely lehetővé tette, hogy az izraeli elnöki delegáció biztonságosan mozoghasson a budapesti programhelyszínek között, tudatta az MTI.

A terrorelhárítók hozzátették, köszönet illeti a magyar társszerveket és az izraeli partnerszolgálat szakembereit, akik együttműködésükkel segítették a TEK munkáját és a küldöttség magas szintű védelmének megszervezését.

Benjamin Netanjahu hétfőn érkezett Budapestre; személyében harminc év után először látogatott Magyarországra izraeli miniszterelnök, a látogatás és az ezzel járó biztonsági intézkedések miatt pedig napokra megbénult a főváros forgalma. Az aktuális lezárásokról a TEK honlapján tájékoztatott.

Az Aktuális rovatban most csak közlemény található: az Orbán Viktor budai otthonát védő biztonsági intézkedésről tudósít. A Cinege utcát már közel négy éve, 2013 októbere óta védi elszántan a terrorelhárítás, háromhavonta meghosszabbítva az erről szóló rendeletet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.