Végre tényleg megépülhet a Miskolc–Kassa autópálya

A nyertes ajánlattevőknek 44 hónap alatt, vagyis 2021-re kell végezniük a munkával.

MN
2017. 07. 27. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kiírta a közbeszerzést az M30-as autópálya Miskolc és Tornyosnémeti közti szakaszának kivitelezésére. A tervezett 2x2 sávos, leállósávval is ellátott autópálya ott csatlakozna a szlovák R4-es már megépült szakaszához, vagyis ha elkészül, közvetlen autópálya-összeköttetést biztosít Kassával.

Az Európai Unió Hivatalos Lapjában csütörtökön megjelent kiírás szerint a nagyjából 56 kilométeres autópálya kivitelezését három szakaszra bontva hirdették meg. Az ajánlatokat szeptember 8-ig kell leadni. A nyertes ajánlattevőknek 44 hónap, vagyis valamivel több mint három és fél év alatt kell végezniük a munkával. Ha ez tartható, akkor 2021-ben lehet kész a régóta tervezett autópálya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.