Veronai buszbaleset: menesztik a gimnázium igazgatóját

Tóth Gábor Balog Zoltánhoz fordulna az ügyben.

MN
2017. 07. 17. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menesztik a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóját, ezt ő maga erősítette meg az RTL Klub Híradójának.

Tóth Gábor pár nappal ezelőtt kapott e-mailt az illetékes tankerületi központtól arról, hogy Palkovics László államtitkár nem támogatja a pályázatát, indoklás pedig nem volt.

„Talán annyit megérdemeltünk volna, vagy megérdemeltem volna, vagy a közösség megérdemelt volna, hogy valamilyen pedagógiai, szakmai érveket felvonultatva azt mondják, hogy valami más vezetőt választanak” – mondta Tóth Gábor. Nem volt más jelölt, és az igazgató úgy tudja, a tantestület többsége támogatta őt, nem volt rá panasz.

Tóth Gábor egyébként 25 éve tanít az intézményben, és tíz éve vezeti azt. Az igazgató szerint az intézmény épp hogy talpra állt a tragédia után, de a menesztés újabb feszültséget és bizonytalanságot okozhat. Tóth Gábor azt tervezi, levelet ír Balog Zoltánnak, hogy felülvizsgálatot kérjen ügyében a minisztertől.

Ismert, január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz, a szerencsétlenségnek tizenhét halálos áldozata volt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. Az olasz ügyészség május végén zárta le a baleset ügyében indított nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.