Vidékről rendelnek fel mentőkocsikat a vizes vb-re

Nincs elegendő számú, jó állapotban lévő jármű Budapesten.

MN
2017. 07. 12. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs elegendő számú, jó állapotban lévő mentőkocsi Budapesten, ezért a vizes vb idejére a legmodernebb esetkocsikat felrendelik a vidéki nagyvárosból – közölte a Hír TV egy, a mentőszolgálatot jól ismerő forrásra hivatkozva.

A férfi szerint Debrecenben például egyetlen tartalék autó sem marad a következő három hétben, így ha valamelyik régebbi mentőautó lerobban, nem tudnak helyette másikat beállítani. „Egy műszaki meghibásodás, de elég, ha csak annyit mondok, hogy defektet kapnak az út szélén Jön a riasztás, hogy történt egy baleset, elindulnak ezzel a Ford vagy Mercedes kocsival, defektet kapnak. Az út szélén nekiállnak egy kerékcserének, ezeknél az autóknál nem ötperces munka” – fogalmazott a Hír TV forrása.

A Hír TV arról is beszámolt, hogy 52 új mentőautót vesz a vizes vb-re az Országos Mentőszolgálat. „Megfeszített gyártással e hét péntekig elérjük összesen 52 darab új C típusú mentőgépjármű átadását. Ezeknek a szolgálatba állításáról az OMSZ már saját hatáskörben dönt” – közölte a finn Profile Vechicles, akikkel az OMSZ áprilisban kötött szerződést mentőautók beszállításáról. A szerződés értelmében C típusú, azaz esetrohamkocsi feladatra alkalmas mentőgépjárműveket szállítanak le, hasonlókat, mint amiket a dán, német, finn vagy svéd mentőszolgálatoknak szállítanak.

„A jövő héten további mentőket adunk át, majd két hétre bezár a gyár, szabadságra megy valamennyi dolgozónk. Szabadság után folytatódik a gyártás, és tenderen elnyert 169 darab szállítása körülbelül az év végéig meg is történik. Ha az OMSZ él az opcióval, az körülbelül még egy hónapnyi gyártási időt igényel, tehát február közepére hadrendbe állhat mind a 193 mentőgépjármű. Jóval előbb, mint amit a tenderben vállaltunk, hiszen az eredeti határidő 2018 augusztusa volt” – mondta László Endre Márton, a Profile Vechicles területi vezetője.

Az OMSZ egyébként azt ígéri, a vizes vb alatt nem lesz fennakadás a mentőszolgálatban. A vb helyszínein 550 mentős dolgozik majd, miközben behívják a szabadnapos munkatársakat, akik a mentőkocsikon látnak el feladatot – teszi hozzá a Hír TV.

Az pedig már korábban kiderült, hogy bruttó 325 millió forintért tíz új járőrhajót szerez be a rendőrség a budapesti és a balatonfüredi események biztosítására. A balatoni vízi rendészek új járműveit egyébként már be is üzemelték, a napokban a Balaton Magazin számolt be a hajók mindennapjairól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.