Vissza kell fizetni a fantomszállóra felvett EU-s százmilliókat

Kistelek határában két éve áll torzóként a gyógyszálló, amelyre 822 millió forintos támogatást vettek fel.

MN
2017. 07. 05. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerződést bontott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Royal Casa Kft.-vel, és visszaköveteli a Kistelek határában torzóként – kétharmados készültségben – álló gyógyszállóra 2012-ben megítélt, 822 millió forintos uniós támogatást, amelyet köztartozásként fog behajtani az adóhatóság – írja a Délmagyar.hu.

– Végtelenül csalódott vagyok – nyilatkozta Gulyás Zoltán projektmenedzser, a cég korábbi tulajdonosa. Gulyás mostanáig bízott abban, hogy egy magánbefektető bevonásával be tudják fejezni a gyógyszálló építését, de határidő-hosszabbítási kérelmeit az NGM elutasította.

Gulyás egyébként korábban arról beszélt, őt is beugratták a projekttel: 2014 januárjában vásárolta meg a céget azzal az ígérettel, hogy a korábbi tulajdonos segít bankhitelt szerezni az önrészhez. Az építkezés 2014 elején egyébként még el sem kezdődött, de a cég korábbi tulajdonosa akkor már felhasználta a támogatás egy jelentős részét százmilliós nagyságrendben.

Az üresen álló és ma már anyagi lehetőség hiányában őrizetlen épületbe tavaly be is törtek, nyílászárókat és szerelvényeket loptak el. Az ellopott anyagokat szerencsére mind megtalálta a rendőrség.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.