Vizes vb: a BKK-val akarták lebontatni a fonódó vezetékeit

Aggódtak, hogy akadályozná a rálátást a versenyszámokra.

MN
2017. 07. 21. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy korábbi intézkedési terv szerint pénteken oszlopostul elbontották volna a fonódó villamos felsővezeték-rendszerét a Batthyány térnél, mert akadályozza a rálátást a vizes vébé versenyszámaira – tudta meg az Index. A portál szerint végül az intézkedést felülbírálták, így nem lesz szükség bontásra.

A BKK július 5-ei intézkedési tervében az állt, hogy a Batthyány téren az oszlopkiváltási és felsővezeték-elbontási, majd visszaépítési munkálatok miatt július 20–22-én, valamint július 31-e üzemkezdettől augusztus 4-e üzemkezdetig új forgalmi rendet léptetnek életbe. Az Index ezzel kapcsolatban megkereste Dabóczi Kálmánt, a BKK vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy eredetileg valóban szerepelt a tervekben a felsővezeték-rendszer elbontása, de a legfrissebb, 19-ei kivitelezői-mérnöki állásfoglalás szerint nem lesz rá szükség.

A Batthyány térnél rendezik az óriás-toronyugrást, a hárommilliárd forintért a Dunára felépített állványzaton.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.