Vizes vb: több mint ezren vigyáznak majd a szurkolókra

A fémdetektoros kapuk a budapesti Duna Arénában már működnek.

MN
2017. 07. 12. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szurkolók fizikai biztonságára ezerfős személyzet fog vigyázni a vizes világbajnokságon – közölte a Hír TV.

„Maga a biztonsági erők létszáma, ez alapvetően, összességi információt tudok adni a teljes rendezvényhelyszínekre, de több mint ezer fő biztonsági őr fog szolgálatot teljesíteni a vb teljes idejében a szurkolói zónákban és a többi sportolói területen” – mondta Kis Tamás, a Bp2017 Nonprofit Kft. biztonsági vezetője.

A fémdetektoros kapuk a budapesti Duna Arénában már működnek, és a vizes vb helyszíneire, a repülőterekhez vagy például a Parlamenthez hasonló biztonsági beléptetés után lehet csak bejutni. De annak sem kell otthon maradnia, akinek nincs jegye a versenyekre, az ingyenes zónákban óriáskivetítőkön lehet majd követni a világbajnokság eseményeit. A beléptetés itt is hasonlóan szigorú lesz.

A Margit híd és az Árpád híd közötti pesti sétányon egyébként ingyen wifiszolgáltatás is várja majd a szurkolókat. „Ez az ingyenes wifihálózat kiépítése, ez nem közvetlenül kapcsolódik a világbajnoksághoz, e nélkül meg lehet rendezni a világbajnokságot. Ez a világbajnoksághoz kapcsolódó, de nem a rendezéshez közvetlenül szükséges 84 milliárd forint értékű összfejlesztés egyik eleme” – mondta el a Bo2017 Nonprofit Kft. szóvivője, Borsa Miklós. Az Index információi szerint a nyilvános wifihálózat szoftveres hátterének biztosításával egy azeri üzletemberek érdekeltségébe tartozó, Írországban bejegyzett céget bíztak meg.

Videóval mutatják be tevékenységüket: a hálózatra kapcsolódók közösségi médiás profiljáról gyűjtenek adatokat azért, hogy személyre szabott szolgáltatásokat lehessen ajánlani a felhasználóknak. Az LMP a rendszer biztonsági hátteréről a nemzetbiztonsági bizottságban vár tájékoztatást a szakszolgálatoktól – teszi hozzá a Hír TV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.