Zaklatják a veronai áldozatok családtagjait

Pénzsóvár bandának nevezi a gyászoló szülőket az antiszemita zaklató.

MN
2017. 07. 06. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyomorforgató hangvételű üzenetekkel támadja egy ismeretlen a veronai busztragédia egyik áldozatának anyját – írja az Index.

A Gipsz Jakab néven regisztráló zaklató zsidózik, és a meggyanúsított buszsofőrt védi. „A zsidó kölkeitek megdögléséből is pénzt akartok, nektek semmi nem elég? Büdös, rotvadék zsidó banda” – ehhez hasonló üzenetek is olvashatók Sipos Szilvia Facebook-oldalán. A kétségbeesett nő hiába is próbálja letiltani a trollt, az mindig ugyanazzal az álnévvel újra regisztrál, és folytatja a provokációt – szexuális ajánlatokat tesz, fenyegetőzik és zsidózik a hozzászólásokban, emellett tagadja a holokauszt létét is, amivel szintén bűncselekményt követ el.

Sipos arról beszél, hogy nemcsak ő, de két másik gyászoló is célkeresztbe került; állítólag mindhárom sértett feljelentést tett az ügyben áprilisban a rendőrségen, három hónapja folyik a nyomozás a zaklatás miatt.

Január 20-án Veronában hídfőnek csapódott egy téli szünetről visszaérkező gimnazistákat szállító busz. A tömegszerencsétlenségben az ötvenhat utas közül tizenheten életüket vesztették.

A szülők azóta is hiába szeretnék tisztázni a tragikus baleset részleteit – mint Sipos Szilvia írja, nem jutnak hozzá a dokumentumokhoz, a boncolási jegyzőkönyvekhez sem. A felháborodott szülő bejegyzésében arra is emlékeztet, hogy a buszt üzemeltető Pizolit Kft. 54,4 millió forintos megrendelést teljesít a Honvédelmi Minisztériumnak – az erről szóló szerződés pedig január 31-én lépett életbe, tizenegy nappal a tragikus kimenetelű tömegbaleset után. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.