A Betyársereg vezetője szerint párttá alakulhat az új mozgalom

De előtte az Erő és Elszántságnak még „bizonyítania kell életképességét” – mondta Tyirityán Zsolt.

MN
2017. 08. 03. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha párttá alakulunk, a jövő évi országgyűlési választáson is megméretjük magunkat” – mondta a Magyar Időknek Tyirityán Zsolt, a nemrég alakult Erő és Elszántság mozgalom egyik alapítója, a Betyársereg vezetője. Hozzátette: „a mozgalom elsősorban a metapolitika síkján fog működni, azaz az ötletek, szemléletmódok és értékek terjesztéséről szól a társadalomban, azzal a hosszú távú céllal, hogy mély politikai változást érjen el”.

Kitért arra is: furcsállja, hogy Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere neonácinak tartja őket, „amíg el nem váltak útjaink, nem látott tevékenységünkben semmilyen neonáci arculatot”.

Arra a felvetésre, hogy ő néhány évvel ezelőtt egy interjúban nácinak vallotta magát, Tyirityán Zsolt azt mondta: „Soha nem vallottam magam nácinak. Egy interjúban számomra fontos értékekről beszéltem, amivel definiálni akartam gondolkodásom meghatározó alaptételeit. Megemlítettem, hogy van rassz- és nemzettudatom, hiszek a tekintélyelvre épülő autokráciában, vallom a különbözőség elvét, nem tartom elfogathatónak a deviancia normalitást elsöprő térnyerését. Egy neoliberális újságíró számára e gondolatok összessége azonnal náci besorolás alá kerül.”

Az interjúban mindemellett Tyirityán Zsolt közölte:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.