A hőség miatt felfüggesztik a kamionstopot

A sofőröknek így nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk.

MN
2017. 08. 04. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból augusztus 5-én és augusztus 6-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon a nehéz tehergépkocsik – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A kamionstop egyébként szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben a hétvégén. Az országos tiszti főorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár azonban 3. fokozatú hőségriasztást rendelt el vasárnap éjfélig. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását ezért a nemzeti fejlesztési miniszter – a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével – átmenetileg felfüggesztette.

Az NFM közleménye szerint a kamionstop felfüggesztése azért fontos, mert így a járművezetők – a vezetési és pihenőidő betartása mellett – hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. Az intézkedés lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.