A Jobbik szétválasztaná a sportot és a politikát

A párt törvényjavaslatot nyúlt be, hogy a politikusok ne lehessenek sportvezetők is egyben.

MTI
2017. 08. 05. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek arról, hogy politikusok ne tölthessenek be sportvezetői posztokat – mondta Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján.

Szerinte a sportot és a politikát szét kell választani, mert ez szolgálja a sport érdekét. Bár támogatni kell a sportot, de ehhez nem szükséges az, hogy a szakszövetségek és klubok élén politikusok álljanak.

A képviselő kijelentette: a Jobbik szerint a vizes világbajnokság sikeres rendezvény volt, de fontos megnézni, hogy az elköltött pénzt hogyan használták fel, ettől még nem lesz bárki Soros-bérenc vagy nemzetietlen.

Szerinte a vb világított rá arra, hogy nem jó, ha nem a szakmára bízzák az irányítást, hanem fideszeseket ültetnek sportági szakszövetségek és klubok élére. Már egy nappal a vb után nem a sikerekről beszéltek, hanem sportolók, szakmabeliek szólították fel lemondásra Bienerth Gusztávot – közölte.

Szilágyi György szerint a Fidesz teljes mértékben megpróbálja kisajátítani a sportot, és ezzel óriási károkat okoz annak – mondta.

A szombaton benyújtott törvényjavaslat szerint nem lehetne sportvezető például országgyűlési képviselő, állami vezető, kormánymegbízott, önkormányzati képviselő vagy európai parlamenti képviselő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.