A következő két hétvégén újra a gyalogosoké a Szabadság híd

Augusztus 5-én és 6-án, majd 12-én és 13-án zárják le a közúti és közösségi közlekedési forgalom elől.

MN
2017. 08. 03. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra átengedik a gyalogosoknak a Szabadság hidat augusztus 5-én és 6-án, majd 12-én és 13-án, mindkét hétvégére lezárva a közúti és a közösségi közlekedési forgalom elől – közölte a BKK.

A júniusi hétvégékhez hasonlóan ezeken a napokon sem közlekedik a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos.

Részletesebb információkat a BKK honlapján olvashatnak.

A döntés előzménye, hogy tavaly nyáron a dél-budai villamoshálózat fejlesztése miatt le kellett zárni az autó- és villamosforgalom elől a hidat, és a napról napra ide szervezett események megmutatták: a fővárosi közönségnek igénye van egy jól megközelíthető közösségi térre, ahol össze lehet futni, le lehet ülni pihenni, napozni, és az úttesten még nagyobb szabású események összehozására is van lehetőség. 

Volt piknik, jóga, edzés, hídbejárás a hídmesterrel, családi nap, koncertek, de még hatalmas csókolózós villámcsődület is. Az események főleg a Facebookon szerveződtek, a résztvevők gyakran nem is fértek el a hídon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.