Apáti: Orbán Viktornak kellene a hergelés miatt bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól

Vona Gábor hét „problémagócot” nevezett meg a Jobbik nyugdíjas-kerekasztalrendezvényén.

Katona Mariann
2017. 08. 19. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döntően személyes meghívásnak tettek eleget azok, akik részt vettek a Jobbik csütörtöki nyugdíjas-kerekasztalrendezvényén – közölte a Magyar Nemzet érdeklődésére Apáti István, a párt szóvivője. Az eseményen egyébként 150-en voltak jelen. A Jobbikhoz közel álló Alfahír.hu beszámolója szerint az ülésen Vona Gábor pártelnök hét „problémagócot” nevezett meg, majd megoldási javaslatokat vázolt fel a Jobbik programjára hivatkozva. Apáti István elmondása szerint gyorsan szervezték meg a kerekasztalt, ezért a személyes meghívás volt jellemző. – Ez nem azt jelenti, hogy Jobbik-tagok voltak csak jelen – szögezte le. Ám mint mondta, fontolgatják, hogy ősszel egy újabb, ennél már hosszabb előkészületet igénylő és nagyobb szabású rendezvényt is megtartsanak.

A jobbikos eseménynek apropót adhatott Vona Gábor nemrég a Facebookon közzétett és nagy vihart kavart bejegyzése, amelyben arról értekezett, hogy egy utcafórumán „szinte kétpercenként káromkodva szavalta el a TV2 hazugságait egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas”. Mint írta, „húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”. Apáti István ennek kapcsán ismét leszögezte, hogy Vona Gábor nem általában a nyugdíjasokról írt, hanem arról a néhány emberről, akik minősíthetetlenül viselkedtek vele. Eleve szerinte csak az érintettek „Fidesz által feltüzelhető része” értette félre ezeket a mondatokat, és valójában Orbán Viktornak kellene a hergelés miatt bocsánatot kérni ezektől az emberektől. A nyugdíjas-kerekasztalon egyébként nem erről, hanem – mint a szóvivő forgalmazott – végre arról volt szó, amiről szólnia kellene a politikának. Az Alfahír beszámolója szerint a pártelnök – többek között – kiemelte a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kérdését, amit össze is kötött azzal, hogy ha a párt által kezdeményezett bérunió megvalósulna, akkor a nyugdíjszínvonal is emelkedhetne. Vona pártja elképzeléseként a differenciált nyugdíjemelést említette, és az áfacsökkentést is fontosnak nevezte csakúgy, mint egy igazságos gyógyszertámogatási rendszer kidolgozását.

Fidesz–KDNP: a nyugdíjasok bocsánatkérést várnak Vona Gábortól

A Fidesz–KDNP ismételten felszólította Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot négy hete tett, nyugdíjasokat sértő kijelentése miatt. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, „Vona Gábor a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon, szandis papákon gúnyolódott”, akikről a Jobbik elnöke azt írta, hogy „radikalizálódnak és felhörgik a huszadik század összes traumáját és szenny folyik ki a szájukon”.

„Ezek után nem lehet csodálkozni azon, hogy a nyugdíjasoknak megvan a határozott véleménye” – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve, egy csütörtökön nyilvánosságra került országos, reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a lakosság több mint kétharmada vár bocsánatkérést Vona Gábortól. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.