Bayer Zsolt civileket fenyegető megjegyzései miatt büntették a Karc FM-et

Szél Bernadett beadványa nyomán járt el a Médiatanács.

MN
2017. 08. 01. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétszázezer forintra büntette a Médiatanács a Karc FM-et, miután Szél Bernadett panaszt tett Bayer Zsolt megjegyzései miatt – derült ki az LMP társelnökének Facebook-bejegyzéséből. A határozat egyértelműen kimondja, hogy a fideszes publicista kijelentési sértették az emberi méltóságot és gyűlölet keltettek a civilek ellen.

Bayer Zsolt május elején a Karc FM egyik műsorában a civiltörvény ellen a parlamentben némán tiltakozó aktivistákról azt mondta: „Ha még egyszer ezek vagy ilyennek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (...) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat.”

Az ellenzéki politikus szerint, noha az ítéletet a gyűlöletnek helyet adó rádió kapta, de mindenki pontosan tudja, hogy az egész Fidesz tettestárs. Hozzátette: Bayernek és a többi fideszes újságírónak álcázott pártkatonának most már papírja van arról, hogy gyűlöletkeltés, amit csinálnak.

Az LMP társelnöke azt írta: „Bayer minden megszólalása leleplezi, hogyan gondolkodik a habonyizált Fidesz-média, hogyan keres és gyárt újabb és újabb ellenségeket”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.