Főpolgármesteri Hivatal: Jelenleg csak alacsonypadlós buszok járnak Budapesten

Tizenöt új MAN busz állt forgalomba a fővárosban.

MTI
2017. 08. 01. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján és a Budapesti Közlekedési Központ megrendelésére a VT-Arriva Kft. által üzemeltetett autóbuszokkal hetvenháromra nőtt az idén nyáron forgalomba állított új járművek száma. Így a fővárosban már nemcsak hétvégéken és éjszakánként, hanem a tanítási szünetben hétköznap is csak akadálymentes autóbuszok közlekednek, amelyek több mint kilencven százaléka légkondicionált.

Az új, MAN Lion’s City A21 típusú szóló autóbuszok a klímaberendezés mellett kamerarendszerrel is fel vannak szerelve.

Ezekkel a járművekkel együtt a VT-Arriva Kft. a nyáron harminc új MAN Lion’s City A21-et helyezett forgalomba, korábban pedig a BKV üzemeltetésében negyvenhárom új Mercedes-Benz Conecto busz kezdte meg az útját. A Fővárosi Önkormányzat tervei szerint szeptembertől további tizenöt új MAN Lion’s City A21 típusú alacsonypadlós szóló autóbusz áll majd az utasok rendelkezésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.