Gigaberuházás a Feneketlen-tónál: viszlát, újbudai nyugalom?

A Heti Válasz írta meg: 350 lakást tervez a Feneketlen-tó mellé egy beruházó. És ötszáz parkolóhelyet.

MN
2017. 08. 03. 20:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Feneketlen-tó kertvárosias környezetébe három óriástömböt építene 350 lakással és 500 parkolóhelyes mélygarázzsal egy ingatlanfejlesztő, a Horizon Development Kft. – írta meg a Heti Válasz.

A kertvárosias utcákra ezzel a beruházással plusz ötszáz gépkocsi szabadulna rá, a forgalom és a lakosságszám megnövekedne. A társtulajdonos-ügyvezető, Kovács Attila a Heti Válasz szerint megjelent egy, a helyiek lakossági fórumán, és biztosnak tűnt abban, hogy a komplexum megépül, jóllehet a kerületi tervtanács még nem is döntött a tervről.

A hetilap azt is megírta, hogy a cég egy Walnut Estate nevű részvénytársaságtól vette a telkeket, amelyek a Miniszterelnökséghez tartozó állami cég tulajdonában voltak korábban, tőlük került a Walnuthoz, amely gyorsan tovább is adta a Horizonnak.

Az ingatlanfejlesztő cég a DVM Group nevű cégcsoport tagja, mely sok más mellett az Andy Vajna kormánybiztos és Vajna Tímea által felfuttatott Dorottya utcai gyémántboltot kivitelezte, újabban pedig az Erzsébet-táborok renoválási munkáiból is kiveheti a részét, tehát valószínűleg jó a kapcsolata a kormányzattal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.