Gyurcsány: A DK megkezdte a 106 egyéni jelölt képzését

Állítólag még mindig teljes összefogást szeretnének, de azért már készülnek az önálló indulásra.

MN
2017. 08. 02. 9:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a DK továbbra is azt tartaná helyesnek, ha „teljes demokratikus ellenzéki együttműködés” jönne létre, és az utolsó pillanatig készek megállapodni, megkezdte 106 egyéni jelöltjének képzését, vagyis a felkészülést az önálló választási indulásra – jelentette be Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a párt elnöke saját Facebook-oldalán.

„A lényegben egyetértünk: Orbán leváltásával újra egy normális európai polgári demokráciát kellene létrehoznunk” – írta Gyurcsány. Szerinte a DK-nak ezen túlmenően nincsenek előfeltételei. „Sokan ezt nem így gondolják. Kár” – tette hozzá, utalva elsősorban az MSZP-re, amelynek miniszterelnök-jelöltje, Botka László elsősorban Gyurcsány visszavonulását látja az együttműködés előfeltételének.

„Én nem fogok feleselni a többi demokratikus párt egyik vezetőjével vagy képviselőjével sem. Kinek használna?” – írta Gyurcsány. Úgy látja, a DK csak teszi, amit kell. „Aztán majd mindenki eldönti, hogy akar-e velünk, másokkal együtt dolgozni, vagy megy önmagába zárkózva saját útján.”

„Azzal az ambícióval tesszük a dolgunkat, hogy sokan bennünk lássák a IV. Köztársaság egyik kormányzásra érdemes pártját. Akinek ez kell, azzal örömmel megállapodunk, aki nem kér ebből, annak tiszteletben tartjuk álláspontját” – írta a DK elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.