Katonai titkokat oszthatunk meg Törökországgal

Hadiipari megállapodás előkészítésére adott felhatalmazást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Molnár Richárd
2017. 08. 15. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és a Török Köztársaság közötti, védelmi ipari, minősített adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló nemzetközi szerződés létrehozására adott felhatalmazást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – derült ki az augusztus 14-i Magyar Közlönyben nyilvánosságra hozott határozatból. Az éppen szabadságát töltő Orbán Viktor miniszterelnök helyett Semjén Zsolt által aláírt határozat felhatalmazza Varga Mihály nemzetgazdasági tárcavezetőt, hogy az érintett miniszterekkel egyetértésben kijelölje a tárgyalásokon részt vevő személyeket, és a szerződés szövegtervezetét kézjegyével ellássa.

Orbán Viktor az idén június 30-án látogatott Törökországba, ahol találkozott Recep Tayyip Erdogan török államfővel. Az akkori magyar és török sajtóhírek nem szóltak egy jövendő hadiipari megállapodásról a NATO katonailag egyik legerősebb tagjának számító szövetségesünkkel.

Az előkészület alatt lévő szerződés tartalmáról megkérdeztük a Miniszterelnökséget és a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.