Magyar Idők: Államtitkokat hagyott el Molnár Zsolt

Egy repülőgépen felejtette a laptopját. Szavai szerint nem tárolt minősített információt a gépen.

MN
2017. 08. 01. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Madridban a repülőgépen felejtette, és csak órák múlva, a nagykövetség segítségével sikerült a laptopját visszaszereznie Molnár Zsoltnak, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökének – írja a Magyar Idők, saját értesüléseire hivatkozva. Az eset állítólag még a húsvét előtti héten történt: a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke már leszállt a repülőgépről, és a terminálban tartózkodott, amikor észrevette, hogy hivatali laptopja – amelyen államtitkok és minősített dokumentumok lehettek – fent maradt a repülőn.

Molnár pánikba esett – írja a kormánypárti lap –, mert hiába próbált visszajutni a repülőre, nem engedték. A politikus utolsó esélyként a magyar nagykövetség segítségét kérte. A konzulátus közbenjárására végül visszakerült hozzá a laptop, amely így is órákon keresztül maradt felügyelet nélkül, így nem tudni, hogy illetéktelen hozzáférhetett-e az azon tárolt adatokhoz.

A Magyar Idők megkereste Molnár Zsoltot, ő azonban a szocialisták fideszes média elleni bojkottjára hivatkozva nem nyilatkozott.

Molnár Zsolt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden megerősítette a hírt, mely szerint hónapokkal ezelőtt elvesztette a laptopját egy repülőgépen Madridban. Közölte, hogy a konzulátus közbenjárására visszakapta a számítógépet. Molnár Zsolt elmondta: a laptopon minősített információt nem tárolt, és a gépet több kód is védte.

A szocialista elnökségi tag egyébként baráti hangulatúnak nevezte azt a megbeszélést, amelyet előző nap folytatott az MSZP miniszterelnök-jelöltjével. Hangsúlyozta: nem személyes konfliktusról volt szó, és a baráti hangulatú megbeszélésen kompromisszumok születtek. Kérdésre válaszolva elmondta, nem volt fenyegetés, presszió, Botka Lászlóval kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: köztük nincs egyetlen elvarratlan szál sem. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.