Nyomoz a rendőrség a BKV-s fakocka ügyében

A BRFK közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

MN
2017. 08. 01. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a BKV Zrt. feljelentése alapján – írja az ATV.hu az elhíresült múlt heti BKV-s fakocka-ügy kapcsán.

Mint ismert, múlt héten jelentette be a BKV, hogy hivatalból feljelentést tesz közérdekű üzem megzavarásának gyanúja miatt, mert nem tudják kizárni az idegenkezűséget.

Az ATV megkeresésére a BKK közölte, se megerősíteni, se kizárni nem tudják az idegenkezűséget, azaz, hogy a felújított orosz metró ajtajának vezetősínébe valaki szántszándékkal helyezte a fakockát, ami – megakadályozva az ajtó csukódását – a metrószerelvény forgalomból kivonását eredményezte.

A vizsgálatok még folynak, és csak azok lezárása után tisztázódhatnak az ügy további részletei – tette hozzá a BKV.

Múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján Tarlós István nem zárta ki a szabotázs lehetőségét. Budapest főpolgármestere szerint valaki két állomás között úgy tett, mintha a cipőfűzőjét kötné, miközben elhelyezte az idegen tárgyat az ajtónál. Mindezt a városvezető arra alapozta, hogy a fakockát pontosan úgy helyezték el, „mintha odaöntötték volna”.

Már hét felújított metró viszi az utasokat

Forgalomba állt a hetedik, Oroszországban felújított metrószerelvény a 3-as vonalon, miután a közlekedési hatóságtól megkapta az üzembe helyezési engedélyt – közölte a BKV kedden az MTI-vel. Az utolsó szerelvény leszállítása a szerződésben foglaltak szerint jövő nyárra várható. A 222 metrókocsi felújítása csaknem 220 millió euróba (mintegy 67 milliárd forintba) kerül. Az első felújított metrószerelvény március 20-án állt forgalomba Budapesten, de már az első napokban probléma adódott vele. A BKV június elején a meghibásodások miatt egy időre az összes felújított szerelvényt kivonta a forgalomból. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.