Római-part: budapesti népszavazást kezdeményezett az Együtt és a Párbeszéd

Az országgyűlési választással egy időben tartanák meg a referendumot.

MTI
2017. 08. 03. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pataki Márton közölte: azt kívánják elérni, hogy a főváros helyezze hatályon kívül a mobilgát létesítéséről hozott áprilisi határozatát. Véleményük szerint a gátat eggyel beljebb, a Királyok útja, Nánási út nyomvonalán kellene megépíteni.

A népszavazás kiírásához szükséges aláírásgyűjtés legrosszabb esetben októberben kezdődhet, és az országgyűlési választással egy időben lehetne megtartani a referendumot – mondta Pataki Márton.

Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja, a párt III. kerületi önkormányzati képviselője úgy vélekedett, hogy a fideszes városvezetés tevékenysége a Római-part ügyében totális kudarc, és csak az ingatlanlobbi érdekeit szolgálja. Több százmillió forintból olyan tervet készítettek, amely tetemes környezetkárosítással és biztonsági kockázattal jár – tette hozzá.

Kérdésre mindkét politikus megerősítette, hogy szeretnék, ha az országgyűlési választáson a „demokratikus ellenzék” csak egy jelöltet indítana minden körzetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.