Sofőrjeinek napi bevételét is ellenőriztetné a Volánbusz

Közbeszerzési eljárással keresi a szolgáltatót a feladatra.

MN
2017. 08. 04. 6:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan ellenőröket bíz meg a Volánbusz, akik nemcsak az utasok jegyét kérik el, de ha szükséges, a sofőr kasszáját is felülvizsgálják. A cég közbeszerzési eljárással keres szolgáltatót a feladatra, ráadásul azzal tennék érdekeltté az ellenőröket a hatékony felderítésben, hogy részesülhetnének a büntetések összegéből – írja a kormánypárti Magyar Idők pénteki száma.

A kiírás szerint a maga és alvállalkozói által üzemeltetett menetrend szerinti autóbuszjáratokon a revizorok feladata lenne a jegyek és bérletek ellenőrzése, esetenként az autóbusz-vezetők szolgálat közbeni elszámoltatása, „szó szerint a kasszarovancsolás” – azaz a pénztár ellenőrzése –, vitel- és pótdíjbeszedési feladatok, valamint az ellenőrzésekkel kapcsolatos adminisztratív munkák elvégzése.

Az ellátandó szolgáltatási terület meglehetősen nagy, minden Volánbusz-járatra kiterjed, az ellenőrzéseket napi 24 órában kell végezni. A kiírás azt is megszabja, hogy december 31-ig 14 400 órában kell ellenőrizni az utasokat, de ezt a megrendelő egy évvel meghosszabbíthatja, ebben az időszakban pedig 54 ezer órát kell dolgoznia a pályázat nyertesének.

A befolyt pótdíjak összegéről a vállalkozónak havonta tételes teljesítés­igazolást kell kiállítania. Az ellenőrzést végző cégnek minden beszedett emelt pótdíj után jár a mindenkori emelt pótdíj és a mindenkori alappótdíj közötti különbözet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.