A Nézőpont szerint nincs kormányváltó hangulat

A biztos szavazók több mint fele nem szeretné, hogy jövőre megbukjon a kormány – állítja a kormányközeli Nézőpont Intézet.

MN
2017. 09. 22. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem meghatározó a kormányellenes hangulat, legalábbis a kormánynak is rendszeresen dolgozó közvélemény-kutató, a Nézőpont Intézet szerint.

 A szeptember 12. és 15. között, ezer fő megkérdezésével készített felméréséből az derült ki, hogy a teljes felnőtt népesség körében 48 százalék, a választási részvételüket biztosra ígérők körében pedig 57 százalék nem szeretné, ha megbukna 2018-ban a jelenlegi kormány.

Ezzel szemben mindössze 35 százalék szeretne kormánybukást, a biztos szavazók csoportjában pedig 34 százalék támogatná a kormányváltást. Érdekesség, hogy az ellenzéki szimpatizánsok átlagosan 14 százaléka sem szeretné leváltani az Orbán-kabinetet – olvasható a kutatás rövid, kivonatos elemzésében.

A kormánybukást nem preferálók aránya a baloldali (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) táboron belül 20, a Jobbik-táboron belül 17, a Momentum szimpatizánsai körében 15, míg az LMP-szimpatizánsok körében 4 százalék a Nézőpont szerint.

Az ismeretlen pártpreferenciával bírók 28 százaléka szintén nem szeretné, ha megbukna a kormány. A választási részvételüket biztosra ígérők körében még kevesebben vannak azok, akik kormánybukást szeretnének.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.