A tiltakozás ellenére is gigantikus ravatalozó épül a tartozásokban úszó Abán

Bár az ellenzők szerint is szükség van az épületre, a terveket pazarlónak tartják.

MN
2017. 09. 29. 7:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyház és az alpolgármester tiltakozása ellenére is megépül a tervezett gigantikus ravatalozó a fejér megyei Abán – írja a Hír TV.

A templom léptékű halottasházra azután lett pénz, hogy az önkormányzat 300 millióért eladta a börgöndi reptér egy részét Székesfehárvárnak. Az adósságok kifizetésére 140 milliót szántak, így bőven marad a ravatalozó megépítésére. A beruházás ellenzői elismerik, hogy szükség van az új épületre, de a terveket pazarlónak tartják.

Az új halottasház megépítéséről a héten döntött a képviselő-testület. A Hír TV szerint a tervek egy jócskán túlméretezett, több mint 14 méter magas, 100 négyzetméteres épületről szólnak, amely így a helyi templomok méreteivel vetekszik. Az építkezést az egyház nem támogatja, mondván: kihagyták őket a tervezésből.

Mikula Lajos, a település volt önkormányzati képviselője közölte: az egyház és a városvezetés között régóta feszült a viszony. A helyi önkormányzat visszás ügyei miatt lemondott politikus úgy látja, a beruházással az a legnagyobb baj, hogy a felek a település kárára vitáznak. 

„Ez nem kérdés, hogy ezzel valamit kezdeni kell! De egy 14,6 méteres torony talán túlzás egy ilyen kis településen. Pláne úgy, hogy ez közel 40 milliós költségvetésű projekt lesz, annyit fog elkölteni a település a ravatalozóra, és igazán nincs pénzünk, hiszen most keveredett ki a település az adósságokból. El kellett adnia az utolsó értékelhető vagyontárgyát, a börgöndi repülőtérből egy tulajdonrészt, és abból tudták kiegyenesíteni a költségvetést valamennyire, arról nem is beszélve, hogy van még egy 100 milliós tartozás, amit a polgármester bizalmasa halmozott fel a járóbetegközpont építése során” – fogalmazott.

Kossa Lajos polgármester ellen egyébként a képviselő-testület feljelentésére tavasszal indult eljárás hűtlen kezelés gyanújával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.