Alacsony részvételnél újabb kétharmadot jósol a Fidesznek a politológus

Galló Béla szerint akkor billeghet csak a mérleg, ha magas lesz a választási részvétel.

MN
2017. 09. 18. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár kétharmada is lehet a Fidesznek a jövő évi országgyűlési választásokon, ha alacsony lesz a részvétel – mondta Galló Béla politológus, a közmédia által működtetett és fizetett, Lánczi Tamás által szerkesztett Mozgástér blog állandó szerzője hétfő reggel az M1 műsorában.

Közepes választási részvétel mellett szerinte a mostani kormánypárt egyszerű többséget szerezhet. „Ha nagy lesz a részvételi arány, akkor azért billeghet a mérleg, de akkor is ott van a kérdés, hogy a széttagolt ellenzék a relatív többséget mennyire tudja majd egy politikai zászló alá tömöríteni” – tette hozzá Galló.

Galló természetesen kiélezett kampányra számít – ahogy mindenki más is –, hiszen nagy a tét: soha nem volt olyan párt vagy pártszövetség, amely három cikluson át kormányozni tudott volna, és soha nem volt az ellenzék ilyen gyenge helyzetben, mint most. Szerinte sok „pártocskának” a választás létkérdés lesz, hiszen akkor dől majd el, bejut-e a parlamentbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.