Az új pólus pártjait hívja tárgyalásra Juhász Péter

A politikus szerint az LMP, a Momentum, a Párbeszéd és az Együtt mind ugyanazt akarják. Juhász már a jövő héten megkeresi a pártok vezetőit.

MTI
2017. 09. 24. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tárgyalásokat kezdeményezünk az új pólus pártjaival – jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Juhász Péter, az Együtt elnöke. Mint mondta, régi pártokból nem lesz megújulás a magyar politikában, ezért az Együtt a pártlisták szintjén kizárólag a 2010 előtt nem kormányzó pártokkal képzeli el az együttműködést.

Juhász Péter leszögezte: az új pólus pártjai, az LMP, a Momentum, a Párbeszéd és az Együtt mind ugyanazt akarják. Megbuktatni Orbán Viktort 2018-ban, de nem akarnak visszatérni a 2010 előtti időszak politikájához sem. Ezért nincs okuk nem együttműködni egymással. 

A pártelnök hozzátette azt is: az Együtt már bemutatta mind a 106 jelöltjét, illetve programját is, tehát a választók pontosan tudhatják, hogy mit és kikkel kíván képviselni a 2018 utáni Országgyűlésben. Ugyanakkor felelős és józan ellenzékiként pártja tisztában van azzal is, hogy csakis együttműködésben váltható le a Fidesz. Ezért kell pártlisták szintjén együttműködés az új pólus pártjai között, az egyéni jelöltek szintjén pedig koordinálásra van szükség a többi demokratikus párttal mind a 106 választókerületben.

„Az Együtt által megrendelt részletes, átfogó és hiteles kutatás szerint jól látszik, hogy az új pólus pártjainak vezetői messze a legelfogadottabbak a magyar politikai palettán. De az együttműködés melletti érv még ennél is népszerűbb az új pólus szavazóinak körében. Egyértelműen látszik, hogy a választók együttműködést várnak el tőlünk: az önálló indulást az új pólus szavazói nagyon nem szeretik” – olvasható a párt közleményében.

Juhász Péter már a jövő héten megkeresi a pártok vezetőit, hogy mielőbb egyeztessenek elképzeléseikről és az együttműködés lehetséges formáiról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.