Bizottság vizsgálhatja, lehet-e népszavazás a római-parti gátról

A ügy végére valószínűleg a Kúria fog pontot tenni.

MTI
2017. 09. 21. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén felkérheti városfejlesztési bizottságát, vizsgálja meg, hogy indokoltnak és szükségesnek tartja-e fővárosi szintű helyi népszavazás kezdeményezését a római-parti mobilgátról.

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztésben az olvasható: a folyamatban lévő fővárosi szintű helyi népszavazási eljárás miatt csak a Kúria döntése alapján lehet népszavazási kezdeményezést benyújtani a témában úgy, hogy az kötelezettséget rójon a közgyűlésre. Szeneczey azt javasolja, a bizottság vizsgálja meg azt, hogy az adott témakörbe indokoltnak és szükségesnek tartja-e fővárosi szintű helyi népszavazás kezdeményezését.

A döntésnél indokolt figyelembe venni azt a körülményt is, hogy a helyi népszavazás elrendelése a beruházás megvalósítását jelentősen késlelteti – írta a főpolgármester-helyettes.

A Fővárosi Közgyűlés az előterjesztés elfogadásával azt is kimondhatja, hogy változatlanul fenntartja az április 5-ei, a part menti nyomvonalat támogató határozatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.