Botka László: Visszaadjuk az önkormányzatok önállóságát

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint az Orbán-kormány hét év alatt tönkretette a helyi közösségek rendszerét.

MTI
2017. 09. 20. 13:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzatiság visszaállítását ígérte kormányváltás esetére az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán Balatonszemesen.

Botka László a Baloldali Önkormányzatok Közösségének (BÖK) kétnapos ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: elkötelezettek, hogy visszaadják az önkormányzatok autonómiáját, a szabad gazdálkodás lehetőségét és az államosított feladatokat.

Orbán Viktor politikája rengeteg kárt okozott az elmúlt hét évben, mert nem tűrve az autonómiát leépítette az önkormányzatiságot Magyarországon – fogalmazott az ellenzéki politikus. Úgy vélte, az államosított szolgáltatások, az oktatás, az egészségügy, a szociális ellátás, a hulladékgazdálkodás, a hivatali ügyintézés, minden, amit az Orbán-rendszer elvett a helyi közösségektől, rosszabb lett.

Az orbáni politika árát tehát Magyarország polgárai fizetik meg a nagyvárosokban és a kisebb településeken egyaránt – vélekedett Botka László.

Tóth József, Budapest XIII. kerületének szocialista polgármestere, a Baloldali Önkormányzatok Közösségének (BÖK) elnöke arról beszélt a rendezvényen, hogy a szervezet húsz éve tart konferenciákat Balatonszemesen. Az idei esemény lehetőséget nyújt baloldali polgármestereknek és önkormányzati képviselőknek felkészülni a jövő évi jogalkotásra, a költségvetési és más feladatok teljesítésére, valamint munkatapasztalataik megosztására – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.