Donyeckben volt kiképzésen a paksi férfi, előzetesbe került

Tiltott toborzás bűntettével gyanúsítják. A szakadárok oldalán az ukrán haderők ellen akart harcolni.

MTI
2017. 09. 26. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfit „a szövetséges fegyveres erőn kívüli, fegyveres összeütközésben részt vevő szervezetbe belépéssel elkövetett” tiltott toborzás bűntettével gyanúsítják. A férfi Donyeckben vett részt kiképzésen azért, hogy a szakadárok oldalán a reguláris ukrán haderők ellen harcoljon. A gyanúsított ellen korábban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A tiltott toborzás egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, a bűntettet nemcsak az követi el, aki szövetséges fegyveres erőkön kívüli, idegen fegyveres szervezetbe toboroz, hanem az is, aki ilyen szervezetbe önként belép, ajánlkozik vagy kiképzésen részt vesz.

Az egy hónapra szóló előzetes letartóztatást a szökés és elrejtőzés veszélye miatt rendelték el. A végzés nem jogerős, a férfi és védője is fellebbezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.