Érdektelenségbe fulladt a budapesti diáktüntetés

A Független Diákparlament szervezett demonstrációt az oktatáspolitikában tapasztalható folyamatok ellen.

Fokasz Oresztész
2017. 09. 15. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demonstrációt tartott a Független Diákparlament nevű szerveződés az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt péntek délután. A szervezet az oktatáspolitika jelenlegi iránya ellen akarta felhívni a társadalom figyelmét, de a tüntetés érdektelenségbe fulladt, mintegy harminc ember vett részt a megmozduláson.

A tüntetők a Nádor utcából, a Közép-európai Egyetem (CEU) épületétől vonultak át az Akadémia utcába, az Emmihez. Közben folyamatosan énekelték a Pink Floydtól az Another Brick in the Wall című dalt (politikailag aktualizált szöveggel), a minisztériumnál pedig egy jelképes falat építettek cipősdobozokból. Ez azt szimbolizálja, hogy a nemzeti együttműködés rendszere falat emelt a döntéshozók és a társadalom közé.

A felépített falra a résztvevők az általuk kidolgozott 80 pontos program néhány fontosabb megállapítását írták ki. 

A szervezet azt szeretné elérni a minisztériumnál, hogy ezen felvetéseiket hallgassák meg, mert szerintük ez az oktatás érdekét szolgálná, valamint erősítené a diákokban a demokráciaélményt.

A Független Diákparlament szóvivője újságírók előtt elmondta: visszautasítják azt, hogy megmozdulásuk a „Soros-terv” része lenne, mert a kormányzati sajtóban felvázolt felkavaró tevékenység helyett békésen és a törvények betartásával tiltakoztak.

Mutassuk meg együtt, hogy a diákoknak lehet önálló véleményük, és nem azért elégedetlenek, mert erre bérelik fel őket!

– olvasható az eseményt meghirdető Facebook-oldalon. Ezzel arra utalnak, hogy korábban a kormánypárti sajtó meglehetősen aránytalannak tűnő össztüzet zúdított a megmozdulásra és a szervezőkre, gyakorlatilag Soros-bérenceknek titulálva a gimnazista diákokat. Ehhez képest fájóan kevesen voltak az eseményen.

Az Emmi kora este az MTI-nek eljuttatott nyilatkozatában csak ennyit közölt:

A Független Diákparlament Soros György bábszínháza. Mai akciójukkal érdemben nem foglalkozunk. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.