Erdő Péter az őcsényi ügyről: nem tudom

A menekültekkel szembeni indulatokról kérdezte a Hír TV az esztergom-budapesti érseket.

MN
2017. 09. 30. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberiség és a föld jövőjéről szóló emberi felelősségről beszél, de a menekültekkel szembeni indulatokról, az Őcsényen történtekről nincs véleménye Erdő Péter esztergom-budapesti érseknek – derül ki a Hír TV beszámolójából.

A televízió stábja azt követően kérdezte Erdő Pétert az őcsényi jelenségről, hogy pénteken Orbán Viktor azt mondta, „semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a településen tiltakoznak a migráns gyerekek táboroztatása ellen, mert annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar: először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban”.

A Hír TV arra volt kíváncsi, hogy az érsek nem tartja-e szükségesnek az egyházi figyelemfelhívást a menekültek ügyében is, de az egyházi vezető nem válaszolt, elment a kamera elől. Annyit mondott: „Ezt nem tudom”.

Terjed a gyűlölet

Vekerdy Tamás lapunknak adott interjújában azt mondta, a politikai szlogenekkel – például a migránsokkal – olyan indulatok szabadulnak fel, amelyeket rá lehet irányítani Sorosra, Brüsszelre. Ezek a folyamatok viszont mind azt jelzik, hogy az agyunk nincs a helyén. A gyűlölet manapság a szavazatmaximálás miatt terjed – Orbán Viktor is ebben utazik –, ami viszont elpusztít egy nemzetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.