Fábry éles kritikája az Orbán-rezsim úrhatnámságáról, káderpolitikájáról

A humorista szerint a migránsozás, sorosozás Orbán Viktornak hoz politikai hasznot.

MN
2017. 09. 30. 15:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Attól még, hogy letettem a voksom a mostani kormányzat mellett, nem csukom be a szemem és a fülem. Finoman szólva is ízlésem ellen való a jelenlegi rezsim káderpolitikája, úrhatnámsága, rongyrázása vagy az elszámoltatások elmaradása – egyebek között e kritikával illette az Orbán-kormányzatot Fábry Sándor humorista, aki két év után először adott interjút a Blikknek

Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy az a Soros György, akivel Fábry Sándor a 90-es évek elején, egy budapesti kabaré színpadán krumplit hámoztatott és dzsordzsizva jópofáskodott, ma pedig óriásplakátokról néz le ránk, azt válaszolta:

– Na látja, ez is egy ok, ami miatt manapság kevesebb a közéleti megnyilvánulásom. Egykoron azt hittük, a politikacsinálás értelmiségi feladat. Mára kiderült: nem az. A Fidesz az értelmiség körében rendkívül sok szavazót vesztett. Az egyszerű üzenetek, a migránsozás, a sorosozás viszont megszólít egy teljesen más típusú szavazóréteget. És ez Orbánnak jó, mert politikai hasznot hoz.

Fábry azért említett pozitívumokat is: a Seuso-kincsek hazahozatalát, hogy nem bontották le a kitűnő akusztikájú Erkel Színházat, a gyönyörű Várkert Bazárt. – És szuperül sikerült a vizes vébé – mondta, de azért odaszúrt –, még akkor is, ha eszement drága volt, és soha nem tudjuk meg, mennyire.

Hosszabban beszélt arról is, azért politizál kevesebbet, mert barátságok, emberi kapcsolatok sínylik meg a politikai szembenállást. Maga is járt így: Gálvölgyi János és Farkasházy Tivadar már nem dolgozik vele, bár utóbbival nemrég beszélgetett telefonon.

Családját szándékosan hagyja ki a rivaldafényből, és nem esett jól neki, amikor egy lap megírta, van egy eddig általa soha nem említett fia. Amúgy gőzerővel dolgozik, legjobban a show-i után érzi magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.