Gulyás Márton feljelentette magát mint nemzetbiztonsági kockázatot

Az aktivista szerint fontos, hogy Németh Szilárd állításait alaposan kivizsgálják.

MN
2017. 09. 21. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök reggel Gulyás Márton és több aktivista társa feljelentette magát az Országos Rendőr-főkapitányságon, miután Németh Szilárd, a Fidesz egyik alelnöke azt állította, hogy Gulyás nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet – írja a 444.hu. Gulyás Márton aktivista szerint nagyon fontos, hogy Németh Szilárd állításait alaposan kivizsgálják a hatóságok.

Gulyás hozzátette: az állampolgárok véleménynyilvánítása és a hatalommal szembeni kritika fontos része egy jól működő demokráciának, ezért saját magát és társait sem gondolja veszélyesnek.

Múlt héten Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság ülése után három embert név szerint is kiemelt, akik veszélyesek az országra nézve. A politikus kiemelte azt is, hogy a magyar titkosszolgálatok úgy látják, komoly kockázatot jelentenek azok a külföldről pénzelt szervezetek, emberek, akik aktívan és „kimondottan részt kívánnak venni Magyarország belső rendjének szétzilálásában”.

A kormánypárti politikus példaként emelte ki Schilling Árpádot és Gulyás Márton színházi szakembereket, aktivistákat és Vágó Gábor volt LMP-s képviselőt, akik a sajtónak nyilatkozva is beszélnek arról, hogy ha nem úgy lesz, ahogy ők szeretnék, akkor akár az utcára vonulva, akár ülősztrájkkal szereznek érvényt akaratuknak. A magyarországi hatóságok, szolgálatok viszont erre felkészültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.