Hamis parkolójegyet adhat ki több automata Ferencvárosban

Sorszám nélküli jegyek dőlnek az automatákból, a parkolási pénzeket egy hűtlen kezeléssel vádolt vezető cége szedi be.

MN
2017. 09. 21. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tizennyolc olyan parkolóautomata működik Ferencvárosban, amely sorszám nélküli – vagyis nyugtának nem minősülő – parkolójegyet ad, a tényleges szám pedig ennél jóval nagyobb is lehet, derül ki a 444.hu videoriportjából.

A tudósításban be is mutatnak olyan automatákat, amelyek hamis jegyet adnak ki az autósoknak – ezek közül néhányat Baranyi Krisztina, az Együtt IX. kerületi képviselő vásárolt meg kamera előtt.

Sorszám nélkül nem lehet adminisztrálni, a kiadott jegyeket számon tartani; így az érintett automaták többmilliós, el nem számolható bevételt hozhatnak. Ráadásul az sem valószínű, hogy a sorszám hiánya mögött meghibásodás áll, hiszen normális esetben eleve számozott jegytekercsekkel töltik fel az automatákat.

Mint a 444.hu riportja emlékeztet rá, a ferencvárosi automatákból évente legalább félmilliárd-egymilliárd forint bevétel kellene származzon, mégis csak jelképes összeg folyik be az önkormányzati kasszába.

A tudósító a kerületi vagyonkezelő parkolási divízió részlegén megtudta, hogy az önkormányzati cégnél is szembesültek a sorszám nélküli jegyek problémájával. Hogy ezek hogyan kerültek a gépekbe, arról a 444. hu Marton Dánielt, a vagyonkezelő vezérigazgató-helyettesét is szerette volna megkérdezni.

Martont a Markó utcai bíróságon érték el – ám a cégvezető valódi válasz nélkül viharzott el, és írásban kérte a kérdéseket.

A hamis jegyek története még csak gyanúsabb lesz, ha tudjuk, hogy a parkolási pénzek beszedését Borsi Imre cége végzi Ferencvárosban; Borsi jelenleg hatodrendű vádlott Magyarország legnagyobb parkolási csalási ügyében, a Centrum Parkoló Kft. botrányában.

Az ügyben Fürst György volt szocialista alpolgármestert – a Beast fantázianevű Rolls Royce parkolási szabályokra fittyet hányó tulajdonosát első rendű vádlottként tartják nyilván. Borsit pedig azzal vádolják, hogy másfél milliárdos vagyoni hátrányt okozott – közli a 444.hu.

Az ügyről Baranyi Krisztina is megosztott dokumentumokat Facebook-oldalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.