Ingyenes és kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás

Lázár János bejelentése szerint támogatott lehet a B típusú agyhártyagyulladás elleni oltás is.

MN
2017. 09. 28. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakmai konszenzus alakult ki arról, hogy a bárányhimlő elleni védőoltást érdemes bevezetni a kötelező oltások közé – jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Kormányinfón. Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere a jövő héten terjeszti a kormány elé azt a javaslatot, amely kötelezővé és térítésmentessé teszi ezt a vakcinát.

Hasonló javaslat készül a B típusú agyhártyagyulladás (meningococcus) elleni oltás esetében is. Mivel ez csak egy bizonyos ideig véd, a tervek szerint a megújítását is támogatni fogja a társadalombiztosítás – mondta Lázár.

A jövő héten kormány elé kerülő javaslat értelmében részleges tb-támogatást kap a rotavírus elleni vakcina és a hepatitisz elleni védőoltás is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.