Kemény munkába kezdenek az Adonis utcánál

Rövidített útvonalon jár a fogaskerekű hétfőtől november 10-éig.

MTI
2017. 09. 29. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 60-as (fogaskerekű) villamos jövő hétfőn az első járat indulásától november 10-én az utolsóig a Városmajor és az Adonis utca megálló között jár csak, mert az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között sínszálakat és fogasléceket cserélnek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik majd. A korlátozás ideje alatt a környéken elsősorban a 21-es és a 21A jelű autóbusz használatát javasolják. A pótlóbuszokon, valamint a munkák ideje alatt a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon az Adonis utca és a végállomások között felfelé, az utasforgalomtól függően lehet kerékpárt szállítani – olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet, hogy hétfőtől csütörtökig mindennap 8.30 és 14.30 között egyáltalán nem jár a fogaskerekű, akkor a Széll Kálmán tér és a Svábhegy megálló között a BKK szintén a 21-es és a 21A autóbusz használatát javasolja.

A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy, Diana utca, Eötvös út, Művész út, Karthauzi utca, Fülemile út, Ordas út, Rege út, Golfpálya út, Széchenyi-hegy, Gyermekvasút, a Svábhegy felé pedig a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút, Golfpálya út, Agancs út, Eötvös út, Hollós út, Mátyás király út, Költő utca, Diana utca, Svábhegy útvonalon halad.

A 21-es és a 21A autóbusz és a 60-as (fogaskerekű) villamos, valamint a 21-es, a 21A autóbusz és a 60-as pótlóbusz közötti átszállásnál a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.