Két régi-új név került elő Tarjányi Péter új mozgalmánál

Lattmann Tamás és Bodnár Zoltán már máshol is próbálkozott a politikai életben.

MN
2017. 09. 26. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken jelentette be Tarjányi Péter, biztonságpolitikai szakértő, újdonsült médiatulajdonos, hogy megalapítja a Magyar Progresszív Mozgalmat. Ezzel az a célja, hogy a baloldali ellenzék pártjai között segítse az összefogást.

Ezzel kapcsolatban Tarjányiék csütörtökön tartanak egy bemutatkozó sajtótájékoztatót, amelyben a sajtónak kiküldött meghívójában két név szerepel: Lattmann Tamás nemzetközi jogász, valamint Bodnár Zoltán jogász.

Bodnár politikai pályája az MSZMP-nél kezdődött, ahol a Központi Bizottság szakértője volt. Majd egészen a 2014-es önkormányzati választásokig a bankszektorban és az üzleti szférában dolgozott, majd a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje lett. A Fodor Gábor-féle liberális pártból 2016 végén lépett ki.

Lattmann a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, az eddigi politikai pályája csúcsát 2017 január végén érte el, amikor a baloldali pártok miniszterelnök-jelöltje kívánt lenni.

Tarjányi Péter nyáron alapította a Zoom.hu portált, a Magyar Nemzet a múlt héten készített vele interjút, amelyben kifejtette, hogy az újságja nem fog részt venni semmilyen formában a mozgalomban, azt nem fogja kommunikációs fegyverként használni.

Ugyanakkor Tarjányi hosszan magyarázza például, hogy mi történt az Orbán-család gazdagodásával foglalkozó lapszemlével, ami rövid idő után eltűnt a Zoom-ról.

Először azt állítja, hogy a cikknek azért kellett levenni, mert a Magyar Nemzetben jelent meg, aminek Simicska Lajos a tulajdonosa, Simicska meg ne piszkálja Orbánt a gazdagodása miatt, hiszen ő is részese volt a bulinak évekig. Ezután a riporter felveti, hogy a témát nem Simicska, hanem egy újságíró derítette fel.

Majd hozzátette: Ha akarnám, csak hétfőn, szerdán és pénteken jelennének meg cikkek az oldalon, mert ez az én újságom. Feltehetek és levehetek anyagokat, senki sem tudja megakadályozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.