Külön indul a DK, nem várnak az összefogásra

Önálló listával készül a választásra a Demokratikus Koalíció, Orbán Viktor kihívója Gyurcsány Ferenc lesz. Az MSZP maradna a közös listánál.

MN
2017. 09. 30. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megunhatta az ellenzéki pártok huzakodását a Demokratikus Koalíció elnöksége, a Botka László által ajánlott koalíció helyett önálló listát állítanak a jövő évi választásra.

A listát Gyurcsány Ferenc pártelnök koordinálásával állíthatják össze, és legfeljebb csak 106 egyéni választókerületi jelölt ügyében kész megállapodásra a DK.

A párt MTI-hez is eljuttatott álláspontja szerint „a választási győzelem egyetlen szervezeti előfeltétele, hogy az egyéni választókörzetekben egy demokratikus ellenzéki jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben”.

A Demokratikus Koalíció emellett odaszúr a – Lattmann Tamás nyilatkozata óta – újabb nehézségekkel küzdő szocialistáknak is. Mint írják, „a DK sajnos már nem tudja követni az MSZP álláspontjának változásait a demokratikus ellenzék választási együttműködésével kapcsolatban”. Amit látnak, az sok esetben nem találkozik a véleményükkel, kultúrájukkal és a remélt új köztársaság érdekeivel.

A szocialisták álláspontja soha nem változott, továbbra is ellenzéki összefogást és közös listát javasolnak - ezt közölte válaszul az MSZP szombaton az MTI-vel. Közleményük szerint a DK éveken át másról sem beszélt, mint az összefogás szükségességéről, ennek ellenére Gyurcsány Ferenc \"hátat fordít az ellenzéki tárgyalásoknak\". 

Az MSZP szerint \"az országot szétrabló Fidesz-kormány\" leváltásához közös miniszterelnök-jelöltre, közös ellenzéki listára, és mind a 106 választókerületben egyetlen ellenzéki jelöltre van szükség a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel szemben - áll a közleményben.

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.