Leváltották a fideszest, mert a lakók oldalára állt a bulinegyedben

Rónaszékiné Keresztes Monikát a VII. kerületi bulinegyed fennmaradásában érdekelt üzleti körök fúrták meg.

MN
2017. 09. 29. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leváltották posztjáról a Budapest VII. kerületi Fideszt vezető Rónaszékiné Keresztes Monikát. Helyét Bajkai István, a kerület fideszes alpolgármestere vette át – írja a Hvg.hu.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy Rónaszékiné hiába szervezett a közelmúltban kirándulást a felcsúti Puskás Akadémiára, valamint „hiába tart fenn kerületi újságnak álcázott, Orbán Viktort és a kormányt méltató propagandalapot”, mennie kellett. A Hvg.hu információi szerint Rónaszékinét a bulinegyed fennmaradásában érdekelt üzleti körök fúrták meg, mert a politikus a lakók mellé állt.

A lap szerint az új kerületi elnök, Bajkai István erős gazdasági, kormányzati és pártkapcsolatokkal bír, és nem gördítene akadályokat a szórakozóhely-tulajdonosok tervei elé. Az ügyvéd Bajkai István jár el egyébként Orbán Ráhel jogi ügyeiben is. Ügyvédi irodája milliárdos megbízásokat kapott közbeszerzési és jogi tanácsadásra a Miniszterelnökségtől. Az ügyvéd-választókerületi elnök-alpolgármester nem is maradt hálátlan: 3,1 millió forinttal ő volt a Fidesz legnagyobb adományozója 2016-ban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.