Megtréfálta Vágó Gábort a Matolcsy-közeli egyetem

Doktori iskolába jelentkezett az ex-LMP-s politikus, akit először fel is vettek Pécsre, aztán mégsem.

MN
2017. 09. 25. 16:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igen, vagyis nem – meglepő levelet kapott Vágó Gábor a Pécsi Tudományegyetem egyik doktori iskolájától. A minap ugyanis arról tájékoztatták, hogy felvételt nyert a Földtudományok Doktori Iskola doktori programjára, ám alig telt el fél óra, amikor egy újabb levélben már azt írták, hogy mégsem. Mint Vágó kiderítette, ez utóbbi levélben foglaltak vonatkoznak rá – írja beszámolójában a 24.hu.

Arról az egyetemről van szó, ahol Hidvéghi Balázs Fidesz-szóvivő és felesége, Matolcsy György jegybankjának dolgozói, a jegybanki alapítványokhoz köthető emberek és Matolcsy újdonsült felesége is hallgató. Ráadásul az ösztöndíj odaítélésére nagy befolyással bíró testületben pedig Matolcsy-rokont is találni.

A portál megjegyzi: közülük sokan fel is veszik a havi nettó 300 ezer forintos, a jegybanki alapítványok pénzéből származó ösztöndíjat. Vágó azonban nem erre az ösztöndíjra pályázott, hiszen önköltséges képzésre jelentkezett, és a szakmai érdeklődése miatt választotta az intézményt. A politikus azt mondta a 24.hu-nak, hogy a publikációit nem fogadták el a pécsi doktori iskolában.

A portál felhívja a figyelmet arra, hogy a két egymásnak ellentmondó levél Vágó közéleti szerepvállalása tükrében mindenképp érdekes: ismeretes, az ex-LMP-s szinte közellenséggé vált a kormányoldalon. Egyik népszavazási kérdésében – a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje 5-ről emelkedjen 12 évre – el is kezdték gyűjteni az ellenzéki erők az aláírásokat, mire a kormányoldal gyorsan elfogadta a vonatkozó törvénymódosítási javaslatot, kifogva a szelet az ellenzékiek vitorlájából. Vágót pedig nemzetbiztonsági kockázatként azonosította Németh Szilárd Fidesz-alelnök a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

A 24.hu megkereste a doktori iskolát arról érdeklődve, hogy csak Vágó esetében ment-e ki két, ellentétes tartalmú levél, mi okozta a hibát, de egyelőre nem válaszolt az intézmény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.