Mészáros Lőrinc – az ember, akinek 89,5 milliárdos tartozása van

Amellett, hogy nagy sebességgel gazdagszik a felcsúti polgármester hihetetlen mértékben el is adósodik.

MN
2017. 09. 29. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amellett, hogy nagy sebességgel gazdagszik, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és vállalkozó hihetetlen mértékben el is adósodik. A Hír TV Célpont című műsorának kutatása szerint az egykori gázszerelő cégbirodalmának gyarapodásához leginkább az állami Eximbank járult hozzá, a finanszírozásban pedig a tavaly még állami, azóta Mészáros-közelbe került MKB bank volt a társa.

Hogy a felcsúti cégbirodalomnak összesen mennyi hitele van, azt Mészáros a Célpont kérdésére nem tudta megmondani, de a nyilvános adatok alapján kiszámolták, és megdöbbentek az eredményen.

A milliárdos különböző cégei minden esetben kis önrésszel és gigantikus hitelekkel valósítják meg az olyan beruházásokat, mint például a gabonafeldolgozó- és keményítőüzem Visontán és Tiszapüspökiben. De hasonló volt a képlet akkor is, amikor Mészáros-közelbe került a Hunguest Hotels szállodalánc. A cég részvényein ott az Eximbank és az MKB zálogjoga. Felcsuti Péter volt bankvezér a műsorban úgy vélte, hogy ezek a bankok túlzott kockázatot vállalnak.

„Az Eximbank adta a legkedvezőbb kamatot” – ismerte el a Célpont riporterének Mészáros, aki kikérte magának, hogy a száz százalékban állami tulajdonú bank hitele állami pénz volna. Mondván, az hitel, nem ajándékba kapta. Több kérdésre a milliárdos nem válaszolt, inkább személyeskedni kezdett a riporterrel, azt feltételezve, hogy őt „kitették” az előző munkahelyéről.

Orbán Viktor felcsúti milliárdos barátja az állami közbeszerzések segítségével gazdagodott a közelmúltban. Vasút- és útépítéseken, valamint más állami beruházásokon komoly vagyont hozott össze. Újabban viszont már nemcsak ezen a csatornán érkezik a cégbirodalomba rengeteg, hétköznapi ésszel alig felfogható mennyiségű pénz.

Részletek péntek este 20.30-kor a Hír TV Célpont című műsorában, ismétlés szombaton 19.30-kor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.