Nem jár majd a 3-as metró esténként és hétvégeken

Az északi szakasz lezárása után lép életbe a korlátozás, ez már októberben megtörténhet.

MN
2017. 09. 21. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégeken a teljes vonalon nem jár majd a 3-as metró. Általában a teljes szakaszon vágányzár lesz, az utasok metrópótló buszok segítségével tudnak majd eljutni úti céljaikhoz.

Az MTI megkereste az ügyben a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), amely megerősítette: az északi szakasz felújítása alatt esténként és hétvégente a 3-as metró helyett a teljes vonalon pótlóbusszal lehet majd utazni.

A metróvonal északi szakaszának lezárásával együtt járó kivitelezési munkák október végén, november elején kezdődnek Újpest-Központ és a Lehel tér között, tehát az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd, Dózsa György út állomásokat érinti. A megújult állomásokon várhatóan 2018 végén indul újra az utasforgalom.

A tájékoztatóban kiemelték: a BKV Zrt. várhatóan az október végén, november elején kezdődő metrópótlási feladatok ellátáshoz szükséges járművekkel, járművezetőkkel és minden egyéb infrastruktúrával rendelkezni fog, a metrópótlási feladatot meg tudja kezdeni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.