Németh Szilárd: Brüsszel nyomja, mint süket az ajtót

Soha nem volt még szükség annyira a nemzeti konzultációra, mint most – erről beszélt a fideszes alelnök.

Hutter Marianna
2017. 09. 28. 9:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soha nem volt még annyira szükség a nemzeti konzultációra, mint most – erről beszélt Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elmondta: „Brüsszel magasabb fokozatba szeretné kapcsolni a Soros-terv végrehajtását.” Szerinte ugyanis Brüsszel szerdán egyértelművé tette, hogy a 120 ezres kvótát nem gondolja esetinek, ráadásul még további 50 ezer embert osztana szét: „Megmondta Avramopulosz is (az unió migrációért felelős biztosa), hogy nem a szírekre gondolnak már régen, hanem fekete-afrikaiakra és más nációkra, és azokat kell ide behozni.” Szerinte az a veszély, amely két éve a 120 ezer ember szétosztásáról szóló döntés meghozatala miatt alakult ki, cseppet sem múlt el, „Brüsszel ezt nyomja, mint süket az ajtót, rá akarja nyomni mindenkire” (az eredeti szólásban egyébként a csengőt nyomják – a szerk.). Így az unió a fejlesztési pénzek megvonásával zsarol minket, pedig „ez nekünk jár, nem ilyen egyszerű, hogy fogják és elzárják a pénzcsapot, ez nem Moszkva még”. Ezzel kapcsolatban egy szovjet időkben népszerű viccet is idézett, amely szerint az oroszok vonaton küldenek rétesszállítmányt a lengyeleknek, ám minden vagon üres, csak az utolsóban van egy cetli, amelyre az van ráírva: aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. „Szerintem az Európai Unió nem működhet így” – fogalmazott. 

A politikus úgy vélte, a kormánynak nagy szüksége van arra, hogy „ebben a felgyorsult Soros-terv-átnyomásban, ebben az erőszakosságban, ebben a fenyegetettségben érezni tudja, hogy a magyar emberek mögötte állnak a továbbiakban is”.

Kérdésünkre, hogy mikor indulhat a nemzeti konzultáció, hiszen már a reklámjai is láthatók a televízióban, arról beszélt: „Október elején. Elseje éppen vasárnap lesz, remélem, hogy az idősek világnapja és a zene világnapja mellett be tudjuk azt is mondani, hogy ez pedig a nemzeti konzultáció első napja. Nagyon szeretném, hogy így legyen.” Felvetésünkre, hogy Soros Györgynek miért állna érdekében illegális bevándorlókat hozni Európába, úgy válaszolt: ez óriási üzlet. „Ez egy milliárdos bukméker, ha úgy tetszik, én ennek hívom” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy maga Soros állította, mindenből pénzt csinál erkölcsi aggályok nélkül.

További kérdésünkre, hogy az uniós csatlakozás eltelt tizenhárom évét tekintve jó ötlet volt-e a belépés, úgy felelt: jó döntés volt, nagyon sok mindent tudtunk tenni, kellett az európai uniós segítség. „Na, ezt nem szabad veszni hagyni, amiért az elmúlt több mint tíz évben megdolgoztunk” – mondta, megjegyezve, hogy most az európaiság került veszélybe.

További újságírói kérdésre, hogy a menzaétel inkább egészséges legyen vagy finom, azt mondta: „ha rám néznek, akkor lehet találgatni”. A kedvence egyébként a füstölt oldalassal készült pacal, és „ha még kerül belé egy kis velő is, az isteni és mennyei tud lenni, és szerintem egészséges is”. Azt is mondta: Amerikában Jamie Oliver szakácsot megbuktatták, de ő szívesen látná itt tanácsadóként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.