Novemberben lehet miniszterelnök-jelölt a kormányfőből

Orbán Viktort hivatalosan a Fidesz kongresszusa választja majd meg a jövő évi választások jelöltjévé.

MN
2017. 09. 19. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 12-én tartják a Fidesz tisztújító kongresszusát, melyen szinte bizonyosan meghosszabbítják Orbán Viktor pártelnöki megbízatását újabb 2 évvel, és megválasztják a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének is – értesült az Atv.hu. A párt alapszabálya szerint kétévente kell tisztújító kongresszust tartani, és mivel a Fidesz a legutóbbit 2015. december 13-án tartotta, a soron következő kongresszust december közepe előtt meg kell rendezni.

A rendezvényen új alelnököt is választanak Pelczné Gáll Ildikó helyett – aki uniós számvevő lett –, és mint korábban kiderült, a helyére Novák Katalint jelölik. A családügyi államtitkár a Fidesz kampányarca is lehet s választási finisben.

Az Atv.hu egyébként úgy tudja, Gulyás Gergelynek nem kell lemondania az alelnöki posztról, ha Kósa Lajos távozása után a parlamenti frakcióvezető is ő lesz. A portál kormányközeli forrásra hivatkozva azt írja, hogy Orbán Viktor a választások után nem a frakcióvezetői, hanem „magasabb poszton tervez Gulyással”, ami nem ütközik az alelnöki poszttal. Gulyást is megkérdezték, ám ő egyelőre csak annyit mondott, hogy még nem született döntés az ügyben. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.