Orbán Viktor vagy kerítésbontás? – új szinten a Fidesz-kampány

A végletekig leegyszerűsített üzenet szerint ha nem Orbán marad, lebontják a kerítést. Pedig nem így van.

Kovács Áron
2017. 09. 08. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kötcsei pikniken maga Orbán Viktor miniszterelnök is arról beszélt, hogy a jövő áprilisban esedékes választás tétje az utóbbi években elért eredmények megőrzése, és persze külön kiemelte az ország határainak megvédését a sokak által bírált határkerítéssel együtt. A Fidesz kampányközpontjában azonban a jelek szerint ezt túl bonyolultnak találták. Ezért kifejlesztették a tökéletes kampányüzenetet, mutatjuk is: 

Egyszerű és világos beszéd, meg is osztották hirtelenjében 720-an a Facebookon, és nemcsak helyi Fidesz-szervezetek és képviselők oldalain, hanem szimpatizánsok is szép számmal. Az üzenet ugyanis egyszerű és világos, még akkor is, ha konkrétan nem igaz, hiszen nincs ma Magyarországon olyan ellenzéki párt, amelyik azzal kampányolna, hogy lebontja a határkerítést.

###HIRDETES###

Vona Gábor Jobbik-elnök nemcsak a kerítés létét támogatja, de még azt is, hogy annak költségeire az EU-tól kérjen pénzt a kormány. Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje – bár a kormánypárti média igyekezett kiforgatni a szavait – azt mondta, annak örülne, ha nem lenne szükség a kerítésre, de mindaddig megtartaná, amíg a magyarok félnek a migrációtól. Legutóbb Szél Bernadett, az LMP kormányfőjelöltje mondta azt éppen a Magyar Nemzetnek, hogy a kerítést nem bontaná le, de keresné az európai megoldást.

Ennek a végtelenül leegyszerűsített „Orbán vagy kerítésbontás” üzenetnek létezik egy fokkal bonyolultabb formája is, amelyen magát Orbán Viktort is ábrázolják, és valahogy még a családok támogatását és a munkahelyeket is sikerül egyetlen mondatba foglalni a határon álló objektummal:

Ugyanakkor egy másik posztban látszik, hogy igyekeznek narancs-fekete színkombinációval is megerősíteni, mit kell gondolni a világ eseményeiről, például a kvótaperben elutasított magyar keresetről:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.