Rétvári szerint nincs tanárhiány, csak helyenként

Pedig a „balliberális média naponta kongatja a vészharangot tanárhiányról”.

MN
2017. 09. 26. 4:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pedagógushiány nem országos, hanem helyi jelenség, amelyeket az egyes tanintézmények helyettesítéssel kezelnek – mondta a Magyar Időknek Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára. Rétvári a kormánypárti lapnak arra a felvetésére reagálva, amely szerint a „balliberális média naponta kongatja a vészharangot tanárhiányról”.

Az államtitkár szerint a tanárhiány hosszú távú kezelésére a kormány már 2013-ban létrehozta a Klebelsberg képzési ösztöndíjpályázatot, amelynek célja a pedagógus-utánpótlás biztosítása. Rétvári szerint a kormány intézkedéseinek hatására a felsőoktatási intézménybe felvett, osztatlan tanárszakos hallgatók létszáma az elmúlt években fokozatosan növekedett, a 2013-as évhez képest 2017-re 79 százalékkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.