Szabó Tímea: Béremelést kértem a mentősöknek, elküldtek az anyámba

Durván válaszolt a költségvetési bizottság egyik fideszes tagja Szabó Tímea független képviselő felvetésére – állítja a politikus.

MN
2017. 09. 20. 20:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alpári stílusban, anyázva reagált a fideszes Boldog István arra az ötletre, hogy Szabó Tímea hatvanszázalékos azonnali béremelést kért a mentősöknek – legalábbis erről számolt be Facebook-oldalán a képviselő.

A Párbeszéd politikusa az Országgyűlés költségvetési bizottsága előtt vetette fel a fizetésemelés ötletét, ami szerinte tízmilliárd forintba, a Puskás stadion felújítási költségének csupán tizedébe kerülne, és már ezzel is meg lehetne állítani a mentőselvándorlást.

„Na, erre a fideszes Szűcs Lajos felolvasott egy teljesen értelmetlen szöveget, hogy milyen nagy béremelések voltak már eddig is. A kormánypárti hazugságra nyilván parázs vita alakult ki, ami közben a szintén fideszes Boldog István odahajolt szomszédjához, és félhangosan mondott neki valamit” – írja a Szabó Tímea.

Ezután állítólag eldurvultak az események. „A bizottság elnöke, Mesterházy Attila azonnal jegyzőkönyvbe is kérte, hogy Boldog elküldött a »k@rva anyámba«. Itt végleg elszabadultak az indulatok. Félve a közelgő Facebook-poszttól, Boldog rémülten tagadta a nyilvánvalót, Szűcs pedig közölte, hogy én viszont lehülyéztem Boldogot. (Nem hülyéztem le, csak javasoltam, hogy a megjegyzések helyett menjen vissza kedvenc parlamenti hobbijához: a korona előtti hajolgatáshoz)” – olvasható Szabó Tímea bejegyzésében. Az üggyel kapcsolatban levélben kerestük meg Boldogot, hogy a történteket saját szemszögéből is bemutassa. Ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Bár Boldog István állítólag tagadta, hogy gyalázkodott volna – és az ügyben kizárólag csak Szabó Facebook-bejegyzésére hagyatkozhatunk –, a káromkodás épp csak megrezgetné az alacsonyra tett parlamenti stílus lécét.

A politikusok körében már megszokottnak mondható a legalja kocsmai hangvétel: k*rvaanyázott felszólalása végén Kuncze Gábor SZDSZ-es képviselő is, beszólását a bekapcsolva felejtett mikrofon leplezte le, Gyurcsány Ferenc pedig népnyúzó diktátornak, felkapaszkodott prolinak nevezte blogbejegyzésében Orbán Viktort.

A börtönszlengből átvett csicska kifejezést viszont éppen Orbán Viktor honosította meg a parlamenti közbeszédben, tőle indultak a Brüsszelnek szánt kokik és sallerek is. 

A Fidesz trágárságért felelős kabinetvezetője azonban egyértelműen Deutsch Tamás, aki Twitter- és Facebook-bejegyzésekben küldi el vélt és valós ellenfeleit melegebb éghajlatra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.