Többen kórházba kerültek gombamérgezés miatt Szabolcsban

Ismerősük által szedett, ellenőrizetlen gombából készült ételt fogyasztottak.

MN
2017. 09. 27. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gombamérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők nyolc embert kedden Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A tájékoztatás szerint a hányással, hasi görcsökkel járó tünetek egy ismerős által szedett, ellenőrizetlen gombából készült étel elfogyasztása után jelentkeztek.

„A gomba finom és egészséges táplálék lehet, de ha elmulasztjuk a szükséges óvintézkedéseket, könnyen válhatunk gombamérgezés áldozatává is. A hűvös, csapadékos ősz fokozottan kedvez a gombák fejlődésének” – hangsúlyozták. A mentők arra figyelmeztetnek, hogy a kirándulók, erdőjárók az összegyűjtött gombát minden esetben vizsgáltassák be ehhez értő szakemberekkel, még akkor is, ha gyakorlottnak érzik magunkat a gombák felismerésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.