Továbbra sem találják a milliárdos tanterem-felújítások felelősét

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoznak az Öveges Program ügyében.

MN
2017. 09. 29. 4:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három év után sincs gyanúsítottja az Öveges Programmal kapcsolatban indított nyomozásnak, a 14 milliárd forintos tanterem-felújítások során elkövetett visszaélések felelőseit 2014 óta nem találja se az ügyészség, se a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – írja a Népszava

A lap megjegyzi, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint a tantermek uniós támogatású fejlesztései ügyében 2014. június óta nyomoznak költségvetési csalás gyanújával, sőt az EU csalás elleni hivatala, az OLAF tavaly szeptemberi javaslata alapján már különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt. Az ügyet a NAV Bűnügyi Főigazgatósága viszi, gyanúsítotti kihallgatásra eddig nem került sor. Az adóhatóság a nyomozás érdekeire való tekintettel nem árult el információt.

A Népszava emlékeztet, a Hadházy Ákos LMP-s képviselő feljelentése nyomán ismertté vált ügy egyike azoknak a lezáratlan nyomozásoknak, amelyeket uniós források észszerűtlen, törvénysértő felhasználása miatt indítottak, de a felelőseit sosem tudták megtalálni. Az LMP-s politikus két szekszárdi tanterem felújítását találta gyanúsnak, mivel a támogatás jó részét nem a kijelölt dolgokra költötték.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.