Újabb drog a tiltólistán

A CPGC nevű vegyület a napokban felkerült a hasonló anyagokat összesítő szerek jegyzékébe.

MTI
2017. 09. 27. 4:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonosíthatták annak az új pszichoaktív szernek a hatóanyagát, amelytől több ember rosszul lett augusztusban Budapesten, az 1-es villamos vonalának környékén – írta a Magyar Hírlap szerdán.

A CUMYL-PeGaCIone (CPGC) nevű vegyület a napokban felkerült a hasonló anyagokat összesítő szerek jegyzékébe, egyúttal használata tiltólistára került – írta a lap a Magyar Közlönyben megjelentekre hivatkozva. A CPGC feltűnése az úgynevezett C listán azt jelenti, hogy terjesztése immár büntethető.

A Magyar Hírlap szerint a CPGC-hez köthető az a négy fiatalember is, akiket súlyos, magatehetetlen állapotban szállítottak kórházba a napokban a Kőbányai úti villamosmegállóból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.